15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

16.07.2017 Paz

ilçemizde demokrasi nöbeti tutuldu.

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında demokrasi nöbeti tutuldu.

Yağlıdere’de ilk olarak belediye başkanlığı bahçesinden eski belediye binasının olduğu yere kadar 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi

Ardından program kurulan sahnede saygı duruşu, istiklal marşı ve Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz’un mesajı okundu.

Uğuz, mesajında, bugün tüm Yağlıdereliler adına, gün iradeye sahip çıkma günüdür diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyen vakur beyefendileri, hanımefendileri,gençleri,çocukları saygıyla selamlıyorum.
15 Temmuz’da meydanları,havalimanları,yolları,köprüleri,doldurarak FETO mensubu hainleri hezimete uğratan 7’den 70 vatandaşlarıma şükranlarını ileten Uğuz’un mesajı şöyle devam etti:

‘’Hepinizin bildiği gibi, 15 temmuz gecesi ülkemizi, milletimiz,demokrasimizi,Cumhuriyetimizi,aydınlık geleceğimizi, yok etmek isteyen vatan hainleri, harekete geçmiş milletini silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Milletimiz o gece tıpkı 718 yıl önce söğütte, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır.Milletimiz,bu ülkeyi ,bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de ,Dumlupınar’da ne cevap vermişse 15 Temmuz’da aynı cevabı vermiştir. Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz. Bu vatan hepimizin. Vatanımızı seviyorsak, milletimizi seviyorsak, işimizi iyi yapacağız. Öğrenci isek öğrenciliğimizi, Öğretmen isek Öğretmenliğimizi, Memur isek memurluğumuzu, esnaf isek esnaflığımızı, çiftçi ise çiftçiliğimizi iyi yapacağız.Vatanımıza,devletimize,demokrasimize,her şart ve durumda sahip çıkacacağız.15 temmuz ruhunu sıradanlaştırmadan canlı tutarak hayatımızın her safhasında bir ders niteliğinde yaşayacağız. Nasıl ki Çanakkale Genç Cumhuriyetimizin ön sözü ise 15 Temmuz’da tek Vatan, tek bayrak ve tek milletin ön sözüdür.’’

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,’’ilçe halkına birlik ve beraberliği bir kez daha gösterdiği için teşekkür ediyorum.’’

Başkan Kırhasanoğlu,programda yaptığı konuşmada, Hain FETO terör örgütünün 15 Temmuz’da yapmış olduğu kalkışmanın üzerinden tam bir yıl geçti. Âmâ bugün Türk milleti Yağlıdereli hemşehrilerim Dim dik ayaktalar. Bu ülkenin peşkeş çekilmeyeceğini her karış toprağını şehit kanı ile yorulduğunu bir kez daha göstermiştir. Din vatan millet uğruna canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize huzur ve yaşamlarında uzun ömürler diliyorum. Bu memleketi bu milleti dinimizi vatanımızı bölmek parçalamak isteyenlere yüce Mevla’m fırsat vermesin. Türkiye cumhuriyeti kurulduğundan beri dış güçler bir takım diğer güçler bu terör örgütü gibi feto terör örgütlerini Türkiye’nin üzerine salarak ülkemizin gelişmesini büyümesini ekonomisinin düzelmesini istemeyerek üzerimize bunları salarak bizleri bölmek parçalamak istemektedirler. Âmâ Türk halkı 15 Temmuzda dedi ki bu vatanın sahibi biziz dedi ve bu işe el koydu. Ülkemizi en güzel şekilde koruruz. Hiç kimse bize müdahale edemez. biz Türk vatandaşıyız.Türküz.inşallah bundan sonra bu gibi olayları bizlere Mevla’m bir daha yaşatmaz. Bu akşam bir kez daha birlik ve beraberliğini gösterdiği için ilçe halkına bir kez daha teşekkür ediyorum.’’diye konuştu.

Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk’te,15 Temmuz 2016 tam bir yıl geçtiğini hatırlatarak bugünün kahramanları Aziz Türk Milletidir.’’dedi.

Aziz milletimiz o gece tankın tüfeğin önüne göğüs gererek dünyada eşi benzeri bulunmayan bir millet olduğunu dünyaya ıspatlamıştır.Ülkemiz kurulduğu günden bu yana bir çok bedel ödedi. Halada ödüyoruz. Gerekirse bundan sonrada ödeyeceğiz. Fakat ülkemizi asla ve asla böldürmeyeceğiz. Bayrağımızı indirtmeyeceğiz. Ezanımızı dindirtmeyeceğiz. Bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi saygıyla yat ediyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.’’

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisi, şiirler,15 Temmuz sözleri ile ilçe müftülüğü ’nün hazırlamış olduğu ilahiler okundu.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.