BAŞKAN KIRHASANOĞLUNDAN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

12.03.2018 Pzt

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,12 Mart istiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Başkan Kırhasanoğlu “ 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin diriliş destanıdır. Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden ecdadımızın ortak duygusunun, inancının sembolüdür.’’dedi.

Bundan sonra da İstiklal Marşı’nda en güzel ifadesini bulan ortak değerlerimiz etrafında milletimizle beraber aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışacağız. Ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul edilişinin 97.yıldönümünü kutluyorum. Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını ve Milli Mücadele’yi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle minnetle anıyorum.”diye konuştu.