KIRHASANOĞLU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARINA KATILDI

KIRHASANOĞLU TÜBİTAK 4006  BİLİM FUARINA KATILDI
11.05.2018 Cum

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,Belediye Meclis Üyesi İbrahim Aydın ile birlikte İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen Bilim Fuarına katıldı.

Okulun salonunda düzenlenen etkinlikte projelerden:7’den 70 Çarpım Tablosu, Önüm Arkam Sağım Solum Metamatik,Zeka Oyunlarında iyiyim ya Matematik’de,Mor Ötesi, Bilmiyorsan Yeme, Yarım Hoca Dinden eder, New Yağlıdere, Kırgın Çicekler,Solucanlar Yağlıdere’de, Çocuklarımızın yeni arkadaşı İnternet: İyimi kötümü, Evlatlık Dere,KatlaMatematik,Sıcak Seram, Ayın Evreleri, Newton yer çekimi lambası, Mavi küre neye inanıyor, iyilik yap ağaca As,Tesla tüpü, Hadi oyuncağımızı yapalım, Senden Çok var adlı projeler fuara gelenlere beğeniye sunuldu.

Proje yürütücüsü, Matematik Öğretmeni Yusuf Alp Sakallıoğlu, fuarın açılışında yaptığı açıklamada, Her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği öngörüsünden
Yola çıkarak 4006 Bilim Fuarları okulumuz Yağlıdere İmam Hatip Ortaokulunda büyük bir coşkuyla gerçekleştiğini söyledi.

Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı
Kaldırılarak "her fikir değerlidir." ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek öğrencilerimiz projelerini tamamlanmıştır’ ’diyen Sakallıoğlu,’’Sonuç olarak her öğrencinin 'bilime iz bırakabileceği' düşünülerek öğrencilerin hayal etmesi, hayallerini gerçekleştirmesi, ortaya bilimsel bir ürün çıkarması teşvik edildi. Bu sayede öğrencilerimiz ve özverili öğretmenlerimiz ile birlikte bilimle iç içe bir fuar gerçekleştirdik.’’diye konuştu.

Yağlıdere Havadan Görünüm