KIRHASANOĞLU:''YAĞLIDERE ALUCRA YOLUNDAKİ ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

KIRHASANOĞLU:
14.06.2018 Per

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,Yağlıdere Alucra yolundaki çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kırhasanoğlu,Ortaköy köyünde düzenlenen halk iftarının ardından vatandaşlarla bir araya gelerek ilçeye yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Kırhasanoğlu,Yağlıdere Alucra yolunun 10 km’lik bölümü için 84 milyonluk ihale yapıldığını ihaleye 37 firmanın girdiğini itirazdan dolayı ihalenin iptal olduğunu ancak kısa süre içinde tekrar ihale yapılarak yolun anahtar teslim edileceğini söyledi.

Yağlıdere Alucra yolundaki çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Kırhasanoğlu,karayolları ağına alınmasından tutunda yolun genişlemesinden ve asfaltlanmasına kadar çalışmaların yakın takipçisiyiz.’’dedi.

Yolun şu an halkımıza ihtiyaç verdiğini ifade eden Kırhasanoğlu şöyle devam etti:

‘’Bu yolun gecikmesinin nedenlerinden bir tanesi de vatandaş arazisinin çok olmasıdır. Bunlarla çok uğraş verildi. Vatandaşlardan verilen parayı beğenmeyenler razı olmayanlardan dolayı sıkıntılar vardı. Şu an bunların çoğu aşıldı. En son kalan yer cazı gölünden Yağlıdere’ye kalan kısımdır. Buranın da şu an kamulaştırması çıktı. Yer sahiplerine tebligat yapılmıştır. ’dedi.

Kırhasanoğlu,Çakrak Alucra arasındaki Kurtbeli tünelinin projesi tamamlanarak onaylandı. Yolun komple maliyeti bir milyar 600 bin liradır. Bu yolun tamamı programa alındı. Çalışmalar burada da kısa süre içinde başlayacaktır.’’