BÜYÜK ZAFERİN 96.YILI

30.08.2018 Per

Yağlıdere ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet konağı bahçesindeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Kıdemli Çavuş, Salim Aktaş, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos 1922 tarihinin Türk milleti için ne kadar önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Bu mutlu gün Türk Ulusunun tarihinde bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilecek topraklar işgal edilmiştir. Orduların elinden silahlar alınıp askerler terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynaklar harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yakıntılarından Ulu Önder Başkomutan Mustafa kemal ATATÜRK bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür.Anadoluya ebedi vatan yapmamızın 96’inci yıl dönümünde 26 Ağustos tarihinde başlayan taarruzu sadece dört gün sonra 30 Ağustosa kesin zaferle sonuçlandıran bu hareket ,Türk ordusunun komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığı tarihe bir kare geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser Türk milletinin Hürriyet e istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu zaferle eşsiz başkomutan yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş bütün uluslarında hürriyet meselesi olmuştur’’dedi.

Programın ardından Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu tebrikleri kabul etti.