BÖLGEMİZDE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

28.06.2019 Cum

Bölgemizin Serin ve Yağışlı Havanın Etkisine Gireceği Tahmin Ediliyor

Bölgemiz Cuma akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. 28 Haziran Cuma günü bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

29 Haziran Cumartesi ile 30 Haziran Pazar günleri de yağışın, bölgemizin kıyı illerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı (100-200 kg/metrekare arasında) tahmin ediliyor.

Bölgemizin kıyı illerinde şiddetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskınları ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cumartesi günüden itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.
Serin ve yağışlı sistemin pazartesi akşamından itibaren etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının 2 Temmuz Salı gününden itibaren tekrar yükselmesi beklenmektedir.

Geçerlilik Periyodu:
28.06.2019 06:00 - 30.06.2019 18:00