BULARI YAYLASI TAFLAN ŞENLİĞİ YAPILDI

29.07.2019 Pzt

Yağlıdere ilçesine bağlı Buları Yaylası'nda 18. kez düzenlenen Taflan şenliğine katılan binlerce vatandaş doyasıya yaylanın ve güzel havanın keyfini çıkardı.

Yayla şenliğine katılan binlerce vatandaş yöresel sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla horon tepip, karşılama oynadılar.

Yağlıdere Belediyesi öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen, birlik ve beraberliğin önemini ve kültürüne sahip çıkmayı yansıtan, yörede karayemişe verilen ad olan taflan şenliğine vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü.

AMERİKA GİRESUNLULAR DERNEĞİ BAŞKANI SAVAŞ ŞAHİN:’’AMERİKA’DA YAŞAYAN TOPAL OSMANIN EVLATLARININ GİRESUN’DA YAŞAYAN TOPAL OSMANIN EVLATLARINA SELAMLARINI GETİRDİM’’

Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Savaş Şahin, bugün burada hemşehrilerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum’’dedi.

Amerika’da yaşayan Topal Osman'ın evlatlarının Giresun'daki yaşayan topal Osman'ın evlatlarına selamlarını getirdim diyen Şahin, bizler bu gibi benzer programları Amerika'nın göbeğinde dünyanın başkenti New York’ta yaptıklarını ifade eden Şahin, yüce Türk milletinin bir araya gelmesi için daima birlik daima güçlü Türk milleti için her türlü fedakârlıklara katlanıyoruz. Bugün burada bu birlik ve beraberliği gördüm. Yağlıdere, Espiye ve bütün Giresun burada hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.’’

GİRESUN TİCARET BORSASI BAŞKANI HAMZA BÖLÜK:’’FINDIK ÜRETİCİLERİMİZE BOL VE BEREKETLİ FINDIK HASADI GEÇİRMELERİ TEMENNİSİNDE BULUNUYORUM’’

Giresun Ticaret Borsası Başkanı hemşehrimiz Hamza Bölük ise, Giresunlu özellikle Yağlıdereli olmaktan gurur duyduğum ve bugün yürütmekte olduğum ticaret borsası başkanlığı adına herkese sevgi ve saygılarımı, selamlarımı sunuyorum’’dedi.

Fındık hasadı öncesi bu şenliği düzenleyen başta Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş ve emek ve katkısı olan herkese teşekkür eden Bölük, Üreticilerin bol ve bereketli bir fındık hasadı geçirmelerini temennisinde bulunuyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum’’

YAĞLIDERE BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR İBAŞ:’’BULARI TAFLAN ŞENLİĞİNİ YEREL ŞENLİKTEN DAHA ZİYADE ULUSAL BİR ŞENLİK HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’’

Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar ibaş’da,Buları Yaylası Taflan Şenliğini yerel şenlikten daha ziyade ulusal bir şenlik haline getirmeyi hedefliyoruz.’’dedi.

Göreve seçilmelerinin ardından ilk defa buları şenliğini düzenlediklerini söyleyen İbaş,şöyle devam etti:

‘’Hatalarımız olduysa herkesten özür diliyoruz. Önümüzdeki seneden itibaren buları yaylasında konaklama ve misafirleri ağırlama konusunda eksiklikleri gidermeyi hedefliyoruz.Buları şenliğini yerel şenlikten ziyade ulusal bir şenlik haline getirmek için hep berber elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yağlıdere sınırları içinden Ömerli’den Emeksen'e kadar bütün kardeşlerimiz ve dostlarımız soğuk demeden otlarını biçmesi gerekirken fedakârlık yapıp buraya geldiler. Bizler de sizin bu emeğinizi ve fedakârlığını vermeye çalışacağız. Bizlerden bir isteği ve talebi olan herkese kapımız açık. Bizler sizlerin temsilcisiyiz. İstediğiniz zaman istediğiniz şekilde her zaman yanımıza gelebilirsiniz. Önümüzdeki hafta Pazartesiden itibaren fındık hasadı başlayacak. Fındık hasat mevsimi hepimize hayırlı uğurlu olsun. Yüce Mevla’m Türk milletinin birlikteliğini daim eylesin’’dedi.

İstanbul,Kocaeli,Amerika başta olmak üzere bölgemizin farklı yerlerinden gelerek bizleri bu şenlikte yalnız bırakmadıkları için hemşehrilerimize teşekkür eden İbaş’da,bugün bu şenliğin burada düzenlenmesinde emeği gecen başta Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük’e, İnşaat sektörünün saygıdeğer temsilcilerine,Amerika'dan ve ülkemizin farklı noktalarından sponsor olan kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum’’diye konuştu.

Şenlik yöresel sanatçılar konserin ardından sona erdi.