29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

30.10.2019 Çar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’de Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri 29 Ekim Salı günü saat 09.30’da Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.

Yağlıdere Anadolu Lisesi bahçesinde aynı gün saat 10.00’da gerçekleştirilen kutlama törenleri Kaymakam Yusuf Akın ve Belediye Başkanı Yaşar İbaş’ın, törene katılanları selamlaması ve bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törende Kaymakam Yusuf Akın, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Bayramı kapsamında, resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Yusuf Akın, Belediye Başkanı Yaşar İbaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk tarafından verildi.

Program, okulların tören geçişiyle sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri bu akşam 20.00-21.00 saatleri arasında ilçemiz meydanında havai fişek gösterileri ile yöremiz sanatçılarından Hazal konseri ile devam edecek.