BAŞKAN İBAŞ:’’ TMO FINDIK ALIM FİYATINI 24 TL’DEN AÇIKLAMASINI BEKLİYORUZ’’

17.06.2020 Çar

Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş,TMO fındık alım fiyatını 24 TL’den açıklamasını bekliyoruz.’’dedi.

İbaş,gazetecilere yaptığı açıklamada, Mayıs ayında TMO’nun 20 bin tonluk satış ihalesine 24 TL’den 620 bin tonluk talep geldi, ürünün %25'i karşılığı 3 milyar 720 milyon para yatırıldı ve 600 bin tonluk talep karşılanamadığını belirterek şöyle devam etti:

‘’Süreçte fındık 26 TL’ye çıktı ve alivreciler stoklarında olmayan fındığı ve önümüzdeki yılın daldaki fındığını 26 TL’den sattılar ve fındığı şişirme Dünya rekoltesini bahane göstererek 21 TL’ye düşürdüler. Şimdi üretici ve tüccardan 20 TL ve altına fındık alıp, 1 TL sermaye bağlamadan fahiş para kazanmanın ve Avrupalıya kazandırmanın peşindeler. Devletimiz ve TMO bu oyunu ve tekelciliği bozacaktır. Hasat başlamadan en geç Temmuz 15 gibi TMO en az mayıs satış fiyatı 24 TL’den alım fiyatını açıklamalıdır. Aksi takdirde kazanan alıcı, kaybeden emekçi çiftçiler ve Devletimiz olacaktır.