ÖMERLİ KÖYÜNDE HALK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

29.01.2018 Pzt

Yağlıdere AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından ilçemiz Ömerli Köyünde halk toplantısı düzenlendi.

Ömerli köyü kültür merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Başkanı Bayram Durdu, bu tür programları mahalle ve köylerde düzenlemeye devam ettiklerini hatırlattı.

Yapılacak olan çalışmaların notlarını alıp halkımızla birlikte istişare etmeyi sürdüreceklerini belirten Durdu, bizler hükümet temsilcileri olarak halkımızın yanında olmaya dertlerini dinlemeye devam edeceğiz.’’dedi.

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu ise, geçmişte olduğu gibi bütün köylerde halk toplantılarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu toplantıda görüşmüş olduğumuz konuları almış olduğumuz talepleri bir sonraki toplantıda cevabını vereceklerini kaydeden Kırhasanoğlu şöyle devam etti:

2018 YILINDA KÖY YOLLARINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

‘’Toplantı yapmak bir araya gelmek beraber oturup sohbet edip çay içmek işin yarısıdır. yarısını yapmış oluyorsun. Bizlerin başka köylerde yapmış olduğumuz toplantılarda ufak tefek sıkıntılar olan yerler var olmayan yerler var. Vatandaşlarımızın bizlerden talepleri var. Gücümüzün yettiği kadar vatandaşımıza yardımcı olmak istiyoruz. Bununla ilgili geçmişten bu yana köylerimizde mahallelerimizde ciddi çalışmalar yapıldı. Belediye başkanı seçilmeden önce ilçe başkanı olarak görevimizi sürdürüyorduk o zaman ilçemize bağlı fazla mahalle yoktu.37 köyün içinde Ömerli köyünün kirazlar mevkiine kadar öncelikli burası yapılmıştı. Bu yol genişletildi.Asfatlandı.diğer yollar daha sonra yapıldı.

BİZDE KÖY MAHALLE DİYE BİR ŞEY YOK HEP BERABER HER YERE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Şu an bizim hala bitmediği mahalle ve köy yollarımız var. Ömerli’nin ana yolu yapılmış olsa bile asfaltlanmamış betonlanmamış mahalle ara yolları var. Buralarla ilgili bir çalışma yapılması gerekiyor bununla ilgili il genel meclis üyesi arkadaşlarımız 2018 yılında köylere ne kadar çalışma yapılacaksa muhtarlarımızla görüşüp taleplerini alıp beraber karar verip çalışmalar yapılacaktır. Özel idare iki sene öncesine kadar ciddi hizmetler kazandırdı şu anda imkanlar o kadar yok o zamanda bir yılda iki defa KÖYDES çalışması yapılıyordu. Bizlerin belediyeye bağlı sekiz tane mahallemiz var. Bizlerde belediye ye bağlı yolları düzenlemeye devam ediyoruz. Bizde köy mahalle diye bir şey yok. Vatandaşın hepsi bizim hep beraber her yere hizmet etmeye devam edeceğiz. biz köyden geldi mahalleden geldi diye bir şey düşünmüyoruz.

ÖMERLİ KÖYÜNÜN ELEKTRİK SIKINTISI SONA ERECEK

Burada daha önceden elektrik yenileme çalışması olmuştu. Ömerli köyünde dört trafo var. bir trafonun olduğu bölge yapılmıştı. Bu sene geriye kalan üç trafo bölgesi yenilenecek. Bununla birlikte Ömerli’nin tamamı yenilenmiş olacak. ve elektrik sıkıntısı sona erecektir. Bunun programa alınması konusunda eski Aksa  şefimiz Mustafa beyin çok büyük desteği oldu.Bunun yanında Sınır köyümüzün Sofu mahallesinde trafo hattı da değişecek. Birde burada Ömerli,Oruçbey,Kızılelma,Akdoğan,Akdarı hattının yüksek gerilim hatları değişecek. Karşı taraftaki 4 mahallenin yüksek gerilim hattı değişecek. Bu seneki AKSA’nın ilçemize yapacak olduğu yatırım bunlar. Bizler bundan sonrada bu tür gelen talepleri gideceğiz Aksa’ya kendimiz yapamazsak vekillerimize söyleyeceğiz. Bakanımıza söyleyeceğiz birkaç tane daha köy aldırmaya çalışacağız. Bu gibi çalışmalar devam edecek.

GÖLET PROJESİ İLÇENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

İlçemize Devlet Su İşleri tarafından Gölet projesi yaptırmıştık. Yatırıma sunulmuş 2017 yılı ek programına alındı. Kısa bir süre önce ihalesi yapıldı. Şu an incelemede hangi müteahhit aldığı belli olmadı. Gölet’in içinde reglasyon alanı var. İlçe merkezinde iki tane köprü var. Gölet var. Lisenin yanındaki dere kenarı sökülüp yeniden yapılacak. Ana dere üzerinde birkaç yerde çalışma yapılacak. Bu çalışmanın ardından ilçenin çehresi biraz daha değiştirecek

İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN SANAYİ PROJESİNİ UYGULAYACAĞIZ

İlçede istihdamı artırmak için Sanayi projesi üzerinde çalışıyoruz. Bir kaç tane yer bulduk. Vatandaşla anlaşmaya çalışıyoruz. Bir tane yer üzerinde duruyoruz. Buradaki 48 tane sanayi dükkanı, sekiz yada on tane de iki yüz elli yada üç yüz metre karelik üretime dayalı iş yerleri açabilecekler için büyük dükkanlarda yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili yer sahipleriyle görüştük. Şu anda müteahhit arkadaşla da görüşme sağlıyoruz. Bir hafta ya kadar bu işi sonlandırmış olacağız. En büyük temennimiz sanayi projesini hayata geçirmek olacaktır.

TOKİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İLÇEYE KAZANDIRILACAK

Yağlıdere ilçesinde TOKİ ile bir çalışmamız var. İlçe bazında inşaat işi zayıf. Yapıp sattıkları halde bu işe girmek isteyen çok az. Ya daireler ucuz para kazanamıyoruz diye girmek istemiyorlar. Bizde elimizden geleni yapalım. TOKİ devreye girip burada yaşayan halkımızın kaloriferli binalarda oturmalarını sağlamak istiyoruz. Böyle bir çalışma başlattık. Ömerli köyünde kaymakamlık lojmanlarının olduğu bölgede 5176 metre karelik bir hazine arazi var. TOKİ buraya bir proje yapacak. Ardından buraya konut yapacak. Birde ilçe merkezi kazankaya caddesinde kentsel dönüşüm uygulaması düşünüyoruz. Bununda birinci protokolü imzalandı. İkinci protokolü imzalanacak. Şu an projesi yapılıyor. Kentsel dönüşümün ardından kazankaya bölgesinde güzel bir görünüm ortaya çıkacak. Bizlerin amacı ilçeye hizmet etmek elimizden gelen desteği ilçe halkına sunmaya devam edeceğiz. Halkımızın yanında olacağız.’’

Toplantıya,CHP İlçe Başkanı Hasan Kılıç,İl Genel Meclis Üyesi Ömer Bayram,Ömerli Köyü Muhtarı Sami Öztürk,Teşkilat Başkanı Hüseyin Özdemir,Köy Başkanı Zekeriya Kayaci ile Ömerli köyü sakinleri katıldı.