YAĞLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

09.03.2018 Cum

Yağlıdere Belediyesi Kadınlar Günü etkinliği düzenledi.

Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz,Eko düğün salonunda düzenlenen programda  yaptığı konuşmada, bugün dünyada ve ülkemizde kadınların hayatın her alanında etkin bir şekilde görev aldığı bir zamanda yaşıyoruz.’’dedi.

Uğuz, O yüzden bizim kadınların gücünü ortaya çıkarabilmek için en azından erkekler olarak kadınları desteklememiz onlara yol göstermemizin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü özellikle Türk kadını isterse her şeyi yapabileceğine inanıyorum. Bizler kadınlarımızdan bir isteğimiz olacak. Biz Devlet olarak kadınlarımıza sunduğumuz imkanları duyurmaya ve kadınlarımızı dahil etmeye çalışıyoruz. Bu devlet bu millet gelecekte daha iyi güçlü bir şekilde olacaksa kadınlarımız sayesinde olacak. Bugün okuma yazma seferberliği başlatıldı. Çevrenizde ailenizde kim varsa onları okuma yazma kurslarımıza yönlendirmenizi istiyorum. Bu çok önemli ayrıca diploması olup ta okuma yazma bilmeyenlere her türlü desteği sağlayacağız. Eğitim alanında gidebildikleri yere kadar gitmelerini istiyorum. Bunun ne yaşı,zamanı,yeri var. Hem kız çocuklarımıza hem annelerimize eğitim alanında destek vermemiz gerekiyor.’’diye konuştu.

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğluda,tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor yakınlarına başsağlığı diliyorum.’’dedi.

Kırhasanoğlu,Afrin’de ülkemiz için mücadele eden tüm askerlerimizin yüce Mevla’m yardımcısı olsun. Bizler ülkemizin birliği ve bütünlüğü için her zaman ülkemizi savunmak için şehit olmaya Afrine gitmeye hazırız. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Bizler bugüne kadar her yıl olduğu gibi 8 Mart dünya kadınlar günü programı düzenlemeye çalıştık. İnşallah güzel bir program olacak. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum. Sağlıklı huzurlu yıllar diliyorum.’’dedi.

Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk’de,biz erkeklerin bu günlere gelmesine vesile olan başta siz değerli kadınlarımızın kadınlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Kadınların günü bir gün değil her gün olmasını istiyorum. Bu vesileyle programımız hayırlı olsun.’’

Kadınlar bizim anamız,bacımız,kardeşimiz,nene hatunumuz,Afrine sınır ötesine giden askerlerimizin de anasıdır diyen AK Parti İlçe Başkanı Bayram Durdu’da, Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun.’’dedi.

Konuşmaların ardından program semazen gösterileri, ilahi ve ezgilerle devam etti.

Yağlıdere Havadan Görünüm