ORMAN YANGINLARINA KARŞI VATANDAŞLARIMIZ UYARILDI

23.12.2019 Pzt

Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş,bölgemizde bugün ve yarın kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı yapıldığından dolayı vatandaşlarımızın bahçelerinde yakılan çalı ve çırpıların orman yangınlarına sebep olabileceğinden dolayı dikkatli olmalarını istiyoruz.’’dedi.

İbaş,gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Meteoroloji 11.Bölge Müdürlüğü tarafından bölgemizde bugün ve yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldığını söyledi.

İbaş,bölgemizde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı vatandaşlarımızın bahçelerinin temizliğinin yapılmasının ardından toplanan çalı, çırpı ve otlar yakılarak imha edilmek isteniyor. Çıkan kıvılcımlar ise orman yangınlarına sebep olabiliyor. Bu yüzden fındık bahçesi temizlendikten sonra yabani otların yakılmamasını istiyoruz. Tüm hemşehrilerimizin bu konuya hassasiyet göstermenizi istiyoruz.’’